Naše reportáže ze světa čištění

Ponořte se do napínavých historek ze světa Kärcher: propojená výroba, čištění v nadmořské výšce 3 454 m, praktické tipy pro úklid a mnoho dalšího naleznete v našem tematickém světě.

Dakar

Rally Dakar 2017

9.000 kilometrů, hodně pouštního písku a jeden cíl. To jak piloti Rallye Dakar zvládají trasu, je každý rok znovu fascinující. Ale zatímco jsou závdoníci odkázání během jednotlivých etap sami na sebe, rozhodně se nejedná o One-Man show. Pohlédněte s námi do zákulisí.

Uklid

Jak na jarní úklid?

Jaro stojí se již projevuje v plné kráse. Pro mnohé se stal důkladný úklid po studeném ročním období tradicí. Co všechno jarní úklid představuje? Jaké prostředky a pomocníci jsou zapotřebí? Jak zvládnout vše rychle a efektivně vám ukáží naše tipy.

vanoce_fc5

Oo, kdo to všechno uklidí?

Když si Santa Klaus nedává pozor, přinese do domu spolu s dárky i spoustu špíny. My vám dáme pár užitečných tipů, jak se špínou rychle zatočit. Kromě toho se dozvíte, jak se slaví Vánoce po celém světě - získáte takový malý přehled vánočních zvyků.

gischt_projekt

Umělecký projekt: giSCHt - melting sculptures

Třpytící se krystaly ledu, jiskřivá mlha, bílá jinovatka - příroda je plná jevů. Thomas Rappaport má pro to jako umělec zvláštní cit. V centru pozornosti jeho projektu „giSCHt – melting sculptures“ stojí konec života třešně: po 80 letech, kdy poskytovala potěšení z nádherných květů, bohatou úrodu červených plodů a chladivý stín, ji nechává, aby se naposledy ukázala v neobvyklém světle.

karcher windov vac

Mezinárodní studie o úklidu

Chemické čisticí prostředky a elektrické čisticí přístroje jsou po celém světě nejvíce využívanými pomocníky při úklidu. 45 procent žen, ale jen 25 procent mužů uklízí déle než 3 hodiny týdně. Ve všech zúčastněných zemích je pro respondenty starší 55 let čistý domov o něco důležitější než u mladších generací. Třetina Němců to někdy při uklízení nebere tak poctivě, Japonce je uklízení obzvlášť otravuje a Argentinci používají nejčastěji ze všech chemické čisticí prostředky – to jsou částečně překvapivé výsledky, které vyplývají z aktuální studie YouGov zadané společností Kärcher.

Funkce

Jak funguje vysokotlaká myčka?

Jak funguje vysokotlaká myčka? A jak se vyrábí? Udělejte si exkurzi do vnitřního světa tlakových myček a doprovázejte nás po výrobním závodě Kärcher ve švábském Obersontheimu, kde se vyrábí tlakový čistič K 7 Full Control.

Reinigungstipps

Malý úklid

Pokud jde o velký jarní úklid nebo běžný úklid bytu, zastaví nás stejné otázky: kde mám začít a čím mám skončit? Jak nejrychleji a nejefektivněji vyřešit tak neoblíbenou činnost? Náš Kärcher expert na úklid Vám tyto otázky rád zodpoví.

Cesta k vodě

Sářina cesta k čisté vodě

Mnoho lidí v Keni převařuje vodu nad otevřeným ohněm, aby se ze znečištěné vody stala voda pitná. Tento proces vede k velké spotřebě palivového dříví.  Spotřeba palivového dřeva je jedním z důvodů, proč se v posledních desetiletích v Keni výrazně více kácejí lesy, což přispívá k nárůstu emisí CO2. Projekt na ochranu klimatu v Keni se pokouší proti tomu zakročit: v rámco projektu se rozdávají v domácnostech vodní filtry.

05_Karrussell

Jungfraujoch ve Švýcarských Alpách: na nejvyšší úrovni

Až 5 000 turistů denně navštíví ve Švýcarsku v Berner Oberland Jungfraujoch a zároveň tam s sebou donesou i hodně nečistot. Zaměstnanci dráhy Jungfraubahn používají na každodenní čištění vlaků a budov pro své hosty výrobky značky Kärcher.

Industrie 4.0

Průlom do světa digitální výroby

Skloubením průmyslové výroby s moderními informačními a komunikačními technologiemi jsou vytvářeny nové výrobní koncepty. Kärcher nové výzvy akceptuje a pracuje s novou montážní linkou, která využívá prvky průmyslu 4.0.