Naše stránky používají cookies

Naše stránky používají cookies. Některé z cookies, které používáme, jsou nezbytné pro to, aby mohly správně fungovat stránky. Můžete odstranit a blokovat všechny soubory cookie z tohoto webu, ale části stránky nebudou správně fungovat. Více informací o cookies na této stránce viz. Ochrana osobních údajů. V případě, že nadále používáte naše webové stránky, aniž byste odklikli políčko „Pokračovat“ (viz níže), souhlasíte s používáním souborů cookies na těchto webových stránkách. Akceptuji soubory cookies z tohoto webu.

Loading

Prohlášení o ochraně osobních údajů

Kärcher spol. s r. o.

Ochrana osobních údajů

Osobní údaje a jejich ochrana

1. Poskytování osobních údajů kupujícím (spotřebitelem)

Nabídka zboží prodávajícího je zveřejněná na internetové stránce www.karcher.cz. Všechny údaje zveřejněné na uvedené stránce jsou kupujícímu dostupné bez registrace osobních údajů.

Smluvní strany se dohodly, že kupující je povinen oznámit prodávajícímu pravdivé informace ohledně osobních údajů, nejméně však jméno a příjmení, adresu trvalého bydliště včetně PSČ, datum narození, telefonní číslo a e-mailovou adresu. Prodávající neodpovídá za škody a nepříznivé následky způsobené kupujícímu porušením povinnosti podle tohoto bodu VOP.

Kupující zasláním objednávky prodávajícímu prohlašuje, že souhlasí ve smyslu ustanovení zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „ZOOÚ“), aby prodávající zpracoval a uchovával jeho osobní údaje, přinejmenším ty, které jsou výše uvedené a/nebo ty, které jsou potřebné při činnosti prodávajícího, a zpracovával je ve všech svých informačních systémech. Kupující uděluje prodávajícímu tento souhlas na dobu neurčitou. Souhlas se zpracováním osobních údajů může kupující kdykoli odvolat písemnou formou doručenou prodávajícímu. Správce osobních údajů/prodávající poté nesmí dále uvedené údaje zpracovávat.

Prodávající prohlašuje, že informace týkající se osobních údajů kupujícího budou uchovány v souladu s platnými právními předpisy České republiky, zejména se zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů. Společnost Kärcher spol. s r.o. je registrovaným správcem osobních údajů, kdy veškeré údaje získané od kupujícího užívá výhradně pro vnitřní potřebu společnosti a neposkytuje je třetím osobám.

Prodávající prohlašuje, že v souladu s ustanoveními ZOOÚ osobní údaje bude získávat výlučně za účelem uzavření kupní smlouvy mezi prodávajícím a kupujícím.

Prodávající prohlašuje, že v souladu s ustanoveními ZOOÚ bude zpracovávat osobní údaje v souladu s dobrými mravy a bude konat způsobem, který neodporuje ZOOÚ ani jiným všeobecným právním předpisům a ani je nebude obcházet. Prodávající prohlašuje, že souhlas dotčené osoby kupujícího, aby zpracoval a uschovával jeho osobní údaje, si nebude vynucovat a ani podmiňovat hrozbou odmítnutí smluvního vztahu, zboží nebo povinnosti stanovené prodávajícímu.


2. Soubory cookie

Prodávající na svých stránkách za účelem zlepšení služeb poskytovaných spotřebitelům (kupujícím) používá soubory cookie (cookies).

a) Co jsou soubory cookie a k čemu slouží

Soubory cookie jsou malé textové soubory, které se ukládají v počítači kupujícího a zajišťují, mimo jiné, správnou funkčnost stránek prodávajícího a slouží prodávajícímu taktéž k rozlišování jednotlivých kupujících, kteří stránky prodávajícího navštívili (osoba uživatele však není na základě získaných informací identifikovatelná). Informace získané pomocí souborů cookie pak prodávajícímu pomáhají při zjišťování chování návštěvníků jeho stránek za účelem nejlepšího přizpůsobení nabídky prodávajícího jednotlivým požadavkům kupujících, zvýšení uživatelského pohodlí jeho stránek jakož i za účelem personalizace reklamy a jejímu správnému zacílení (remarketing).


b) Typy souborů cookie, jejich rozsah a účel

Existuje mnoho souborů cookie, které slouží k celé řadě účelů. Prodávající využívá na svých webových stránkách následující typy souborů cookie, které slouží k níže popsaným účelům:

• preferenční – tyto soubory cookie prodávajícímu pomáhají v tom, aby pro kupujícího bylo využívání jeho webových stránek snadnější a příjemnější, zejména si prodávající může prostřednictvím tohoto typu souboru cookie zapamatovat základní údaje o kupujícím (přihlašovací údaje, jazyk, nastavení prohlížeče), které při své další návštěvě webových stránek prodávajícího již nebude muset znovu zadávat a upravovat

• analytické – tyto soubory cookie taktéž přispívají ke zvýšení uživatelského pohodlí webových stránek prodávajícího, neboť jejich prostřednictvím je prodávající schopen analyzovat a následně pochopit preference a užívání jeho webových stránek kupujícími a tyto neustále vylepšovat a zdokonalovat

• remarketingové – tyto soubory cookies slouží prodávajícímu k personalizaci obsahu reklam a jejich správnému zacílení na osoby, které mají o konkrétní reklamy na konkrétní produkty skutečně zájem

• sociálního sdílení - tyto soubory cookie jsou schopny identifikovat spotřebitele (kupujícího) pomocí webů sociálních sítí (např. Facebook nebo Twitter), což přispívá k interakci mezi činností spotřebitele (kupujícího) na těchto sociálních sítích a internetových stránkách prodávajícího, jakož i k správnému zacílení reklamy.

Z časového hlediska pak lze soubory cookie rozdělit na:

• dočasné – tyto zůstávají v prohlížeči kupujícího pouze do té doby, než opustí webovou stránku prodávajícího a

• dlouhodobé – tyto zůstávají v počítači kupujícího déle.


c) Používání, omezení a zrušení souborů cookie

Spotřebitel zakliknutím políčka „pokračovat“ na vstupní stránce prodávajícího vyslovuje souhlas s užitím cookies při nákupu zboží a používání stránek prodávajícího. Většina internetových prohlížečů je však ve výchozím stavu nastavena tak, aby soubory cookie automaticky přijímala. Používá-li tedy spotřebitel webové stránky prodávajícího, aniž by příslušné políčko „pokračovat“ zakliknul, nebo cookies jako takové odmítl či zakázal, souhlasí s používáním souborů cookie.

Spotřebitel (kupující) má právo soubory cookie pomocí nastavení svého webového prohlížeče odmítnout (odstranit či blokovat všechny soubory cookie z webových stránek prodávajícího) nebo nastavit užívání jen některých souborů cookie. Nelze však vyloučit, že stránky prodávajícího pak nebudou správně funkční. Více informací k problematice a správě souborů cookies je k dispozici na příslušných internetových stránkách konkrétního internetového prohlížeče či tyto informace mohou být podány telefonicky přímo prodávajícím.


3. Heslo

Vaše heslo pro přístup na naše internetové stránky byste nikdy neměli poskytovat třetím osobám a měli byste toto heslo pravidelně měnit. Pokud opouštíte naše stránky, měli byste se odhlásit ze svého účtu a zavřít Váš prohlížeč, abyste zabránili vstupu neautorizovaných uživatelů na Vaše uživatelské konto. Při emailové komunikaci nemůžeme zajistit kompletní bezpečnost datového přenosu.