Rallye Dakar

I v roce 2018 jsme opět oficiálním sponzorem soutěže Rallye Dakar, nejznámější vytrvalostní pouštní soutěže světa. Po velkém úspěchu čisticích stanic Kärcher v posledním ročníku se budeme již po sedmé v řadě starat o čistotu vozů.

Rallye Dakar 2018 Header

Čisté pouštní dobrodružství - Kärcher čistí Rallye Dakar 2018

Začátek roku 2018 je opět tady, a známá Rallye Dakar startuje v Limě 06. ledna 2018. Podél trasy zřídíme dvě čisticí stanice, ve kterých mohou všechny týmy zbavit své vozy s využitím vysokotlakých čističů a vysavačů pro vysávání mokrých a suchých nečistot prachu a špíny, než budou vozy přes noc opět uvedeny do skvělé kondice pro příští den. Oblíbený servis je k dispozici v Pisco (Peru) a Chilecito (Argentina).

Naše technologie čištění umožňuje v porovnání s běžným mytím až 80% úsporu čisté vody, přičemž vysokotlaké čističe představují alternativu šetrnou k životnímu prostředí, která v kratším čase dosáhne lepšího výsledku. V čisticí stanici se voda z mytí zachytává a recykluje.

V průběhu posledního závodu jsme podrobili více než 1500 závodních a doprovodných vozidel důkladnému mytí a přispěli tak k bezpečnosti jezdců.  

Rallye Dakar 2018 Programme

Program der Rallye Dakar 2018

leden 6: Lima - Pisco
leden 7: Pisco - Pisco
leden 8: Pisco - San Juan de Marcona
leden 9: San Juan de Marcona - San Juan de Marcona
leden 10: San Juan de Marcona - Arequipa
leden 11: Arequipa - La Paz
leden 12: Rest day at La Paz
leden 13: La Paz - Uyuni
leden 14: Uyuni - Tupiza
leden 15: Tupiza - Salta
leden 16: Salta - Belén
leden 17: Belén - Chilecito
leden 18: Chilecito - San Juan
leden 19: San Juan – Córdoba
leden 20: Córdoba - Córdoba

Quelle: http://www.dakar.com/en/overall-route


Ohlédnutí za Rallye Dakar 2017

Naše čisticí stanice byla během Rallye Dakar 2017 vysoce ceněna. Bohatou historií opředená Rallye Dakar, která se koná od roku 2009 v Jižní Americe, představuje pro člověka a stroj tu nejvyšší zátěž. Abychom dostáli této výzvě, poskytuje Kärcher, jako oficiální dodavatel, technické vybavení účastníkům závodu již šest let. V Saltě, Argentině jsme zřídili čisticí stanici, ve které týmy zbavují svá auta, motorky, čtyřkolky a kamiony písku, prachu a nečistot ze soutěžních etap. Servis, který byl dobře přijat: Po dobu konání rallye navštívilo více než 1.500 vozidel čisticí stanici Kärcher pro důkladné umytí před údržbou. Špinavá voda byla zachytávána, filtrována a upravena pro další čištění.


Rally Dakar Impressum